keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ihana syksy!

Täytyy sanoa että vaikka kesällä on ihanaa kun on lämmintä ja ulkona on mukavaa olla niin rakastan syksyä joka kolkuttelee ovella. Ihana kun lähiuimahalli on auki, ihanaa on myös se että opinnot jatkuvat tai alkavat. Mulla on personal trainer opinnot loppumaisillaan ja aloitan liikuntalääketieteen opinnot. Saa nähdä mitä aika itsenäisistä opinnoista tulee, onneksi on jonkinverran lähiopetustakin.

Ruoka on taas ihanaa (vaihteeksi) punaisenlihan poisjättäminen on tehnyt todella hyvää, lihahan ällötti mua jo pitkän aikaa jostain syystä ja nyt syön siis vaaleaa kalaa, kanaa ja kalkkunaa sekä happamoituja maitotuotteita. Otin myös pienemmät ruokalautaset käyttöön koska jollain tavalla nautin siitä että saan syödä todella täyden lautasellisen ruokaa ja noilla pienemmillähän se onnistuu. Jossain vaiheessa jätin juomisen pois aterioilta mutta olen ottanut taas ison annoksen vettä aina ruoan yhteyteen, se ei ilmeisesti ole optimaalisin tilanne ruoansulatuksen kannalta mutta parempi vaihtoehto kuin unohtaa juominen kokonaan tai ahmia ruokaa liikaa janoonsa (kyllä näin tapahtuu, en tiedä miksi)

Tämän päivän ruokailut:

Aamupala: proteiinipatukka (hyihyi)

Lounas: 1/2 kesäkurpitsa, 1 jättisipuli, 150g raejuustoa, 1 kananmuna

Välipala: vesimeloni (noin 150g),

Päivällinen (ylläoleva kuva): Spelttipastaa, 1/2 kesäkurpitsa, herneitä, 1tl punaista pestoa, 100g raejuustoa, 1/2 jättitomaatista, 1 kananmuna ja sitruunaa

Käytän sitruunaa nykyään usein ruoan "kastikkeena" ihanaa!

Liikunta on nyt siis aika vähäistä, tänään olin lasten kanssa uimassa 1,5 tuntia, lähinnähän se oli sellaista köllöttelyä mutta toisaalta uin myös spurtteja kaksi lasta selässä joten kait siitäkin jotain hyötyä on.

Aika tylsää on kyllä elämä ilman kunnon treenejä, tuntuu siltä että iso osa kaikesta mistä nautin on viety pois. Tosin olen myös huomannut että jos ennen olin koukussa ruokaan niin se pakkomielle siirtyi liikuntaan ja nyt ilmeisesti palloilen jossain välimaastossa kun en tiedä mitä tekisin, toivoisin että nuo liikuntalääketieteen opinnot toisivat sitä jotain elämään, olen nimittäin huomannut että mun tekee mieli nykyään esimerkiksi tupakkaa jota en ole polttanut lähes viiteen vuoteen.


3 kommenttia:

 1. Katselin noita sun edistymiskuvia ja täytyy sanoa, että aivan mahtava muutos! Ei voi kun hattua nostaa=) Tsemppiä ihan hirveesti!

  VastaaPoista
 2. Viis vuotta ilman tupakkaa on sekin jo mieletön saavutus!

  syksystä pidän itse mielettömästi, luonto muuttuu ja uusi lukuvuosi alkaa, tuoden mukanaan uusia asioita... ja helteiden jälkeen se ihana ilman kirpeys kun jaksaakin taas tehdä vaikka mitä ilman että joutuu uimaan hiessä...

  Ps. Ja onhan siitä uinnista hyötyä, tulips tehtyä jotain ja pidettyä hauskaa vaikkei sitä olekaan asenteella "nyt liikkumalla liikutaan", virkistävää vaihtelua :)

  VastaaPoista
 3. Olisko se sen punaisen lihan "rasvaisuus", mikä ei oikeen iskenyt ? Itse huomaan kun syön kanaa niin olo olo on raikkaampi kuin vaikka jauhelihan jälkeen :)

  VastaaPoista