lauantai 8. joulukuuta 2012

Haastetta lukijoille

Viime vuonna näihin aikoihin mulla oli laihdutus jo jonkinlaisella mallilla mutta joulua kohti edetessä koko ajan mielen perukoille yritti tunkea ajatus siitä että nythän on joulu (jouluhan on vaan kerran vuodessa!!) ja voin vähän hölläillä (mässätä koko kuukauden niin paljoin kuin napa kestää) koska tammikuussa on taas uusi alku ja sitten otan taas itseäni niskasta kiinni. Onneksi en siihen samaan vanhaan mennyt ja joulukuussa en syönytkään yhtään suklaakonvehteja, leipomuksia jne. Nautin kuitenkin joulun herkuista, nimittäin niistä todellisista omista lemppareista. Jätin pois sen ylenmääräisen mässäilyn KAIKELLA jouluruoalla, koska niitähän olisi pitänyt syödä koska on JOULU.

Nyt siis haastan kaikkia miettimään etukäteen ne omat lemppariherkut ja nauttimaan niistä ajatuksen kanssa ja niin on mukavampi aloittaa pienistä luvuista sitten tammikuussa!

 Rakastan joulua ja sitä joulun tunnelmaa, pidän myös jouluruoista mutta sain silti sieltä helposti valittua itselleni mieluisimmat (graavilohi, mäti, peruna, lanttulaatikko, juustot,) niillä aion tänäkin jouluna herkutella, saatan maistaa myös kinkkua mutta miksi söisin sitä enempää koska voin nauttia sen sijaan vain lemppariherkuistani.  Turha ottaa kaloreita yleensäkään mistään mistä ei niin kovasti pidä kun voi niidenkin sijaan etsiä itselleen mieluisimmat ruoka-aineet ja syödä vain niitä (ei nyt mennä siihen että joku ei loppujenlopuksi tykkää mistään muusta kuin hampurilaisista, niistäkin voi tehdä terveellisiä ja herkullisia) Tämä ajattelutapa on säästänyt mut monilta kiusauksilta. Jos joku tarjoaa karkkeja/jäätelöä/leivoksia niin mietin ensin ovatko ne varmasti sen arvoisia että niitä kannattaa syödä. Miksi söisin esimerkiksi tavallista jäätelöä jos tiedän että joku muu jäätelö on paljon parempaa ja voin syödä sitä sitten jos tekee mieli jäätelöä. Toki tässäkin asiassa olen päässyt siihen tilaan että huomaan ostavani vain niitä kalleimpia herkkuja koska ovat yleensä parhaimman makuisia mutta mikäs siinä jos niitä syö kerran kuukauteen kun ennen söi päivittäin niitä halvempia.

Tänään päässä on pyörinyt paljon vuodentakaiset asiat koska tajusin juuri että tämä hurja vuosi on loppumaisillaan ja se on aika haikeaa, ensi vuonna alkaa opinnot ja pitäisi lopuista ylimääräisistä kiloista päästä eroon niiden aikana eli ennen lokakuuta. Viime vuonna joulukuussa painoin noin 158kg ja olin hiukan erilaisessa kunnossa kuin nyt. Olen aika tyytyväinen siihen mitä on tapahtunut mutta äskenkin aloin ajattelemaan että enhän mä ole laihtunut melkein mitään kunnes aloin laskemaan paljon painan ja paljon siinä on eroa. En myöskään näe peilistä ihmeempää eroa koska sitä kiinnittää huomiota vain niihin huonoimpiin kohtiinsa. Toivottavasti seuraavat 30kg tuovat tullessaan vähän parempaa oman kroppansa tuntemusta ja kyvyn nähdä itsensä eri tavalla.

5 kommenttia:

 1. Suklaa, suklaa, suklaa! Miksi syödä mitään muuta? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Sun pitää selkeästi elää koko joulukuu suklaalla :D Mä oon vähän pettynyt siihen että mulle ei enää suklaa maistu siihen malliin kun ennen koska siinäkin pitää saada vaan niitä parhaita joita ei ihan joka paikasta saa/rahapussi kestä

   Poista
  2. Mun suussa parhaalta maistuu tutut maut eli Pandan Juhlapöydän konvehdit :D
   Useimmat hienot ja kalliit suklaat ei ole yhtä hyviä, varmaankin kun niihin ei ole tottunut.

   Poista
 2. Heips! Sait juuri uuden lukijan! Olet laihtunut jo todella paljon, tsemppiä jatkoonkin!

  Jos kiinnostaa suurinpiirtein samoissa tämän hetkisissämme mitoissa olevan blogi, niin mulla on ! :) Oon kyllä vasta ihan alkutaipaleella, mutta yritän bloggailla ahkerasti :)
  isokokoinen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan ja tsemppiä projektiin! Kävinkin löpisemässä enemmän sun kommenttiboksiin :D

   Poista