maanantai 17. joulukuuta 2012

Vuoristorataa

Melkoinen viikonloppu ja alkuviikko takana, parit synttärit, yhdet pikkujoulut, pari työvuoroa, jouluvalmisteluita, siivoilua, työhaastattelu ja erittäin huonosti nukuttuja öitä takana. Lopulta vielä yksi laastarein korjattu ihmissuhde joka koki loppunsa mutta nyt tuntuu hyvältä, ei tarvitse huolehtia enää kenenkään mielipiteistä ja voi jatkaa oman elämänsä elämistä ilman turhaa painostusta ja väärään suuntaan johdattamista. Suosittelen muillekkin joilta löytyy tyranneja lähipiiristä.

Mutta nyt asiaan. Liikunnat ovat olleen hiukan heitteille flunssan takia mutta tärkeintä on saada itsensä kunnolla terveeksi ennen kuin lähtee rehkimään, tuleepa samalla hoidettua jouluvalmisteluita rauhassa. Syömiset sujuvat edelleen hyvin, näyttäisi kovasti siltä että ruokavalio on vaikeampi pitää kunnossa silloin kun treenaa paljon, silloin on kokoajan nälkä ja suuhun olisi laitettava niitä kunnollisia ja sopivia ruoka-aineita. Treenaamattomina kausina ei ole niin kova nälkä eikä kalorit tule siksi niin helposti täyteen.

Kävin tosiaan viikonloppuna juhlimassa pikkujouluja kolmen pitkäaikaisen ystävän kanssa ja noin 6 vuoden tanssimattoman kauden jälkeen uskaltauduin myös tanssilattialle, yritin ajatella sen liikunnan kautta niin oli helpompi toimia kun siitä oli (ainakin omassa päässä) jotain hyötyä, kivaahan se oli. Hurjan kivaa!

Treenaamattomuudesta aiheutuu inhottavia asioita. Koko kroppa tuntuu ihan löysältä, valtavalta ja kaikki ihanat lihakset ovat ihan kadoksissa. Varsinkin olkapäiden kohtalo huolestuttaa, ne ovat yleensä aina suht näkyvissä mutta nyt tilalla on vaan pehmoista ihraa ja kovaa luuta paikoitellen. En tykkää, en yhtään. Viikonloppuna tajusin myös sen kuinka kauneusihanteet muuttavat sitä miten itse näkee toiset ihmiset. Ennen pidin malleja hyväkuntoisina ja sellaisina joiden kroppaa haluaisin tavoitella. Nykyään näen mallit lähinä löysinä luukasoina, todella usein näen ihmisessä ensimmäisenä höllyvän allin tai takapuolen (tietenkin myös itsessäni) koska olen katsellut niin paljon ja niin pitkään jo body fitness tai kehonrakennuskisaajien kuvia tai videoita ja niissä ei todellakaan hölly mikään. Olisi aika hieno fiilis joskus voida olla vaikkapa hihattomassa paidassa ilman lentonnlähdön pelkoa tai kävellä korkokengillä ilman että joutuu pelkäämään vieressäkävelijöiden puolesta koska pienikin töytäisy tällä painolla on aika iso kolhu pienemmälle ihmiselle.

2 kommenttia:

  1. Treenaamattomuudesta aiheutuvat tunteet on todellakin tuttuja :( heti kun käy vähän lenkkeilemässä tai salilla heilumassa niin tuntuu että ryhtikin paranee samantien ja on itsevarmempi olo :)

    http://venladaily.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mulla on toi ihan sama efekti, että urheilu lisää nälkää jopa enemmän kuin se kuluttaa kaloreita. Valitettavasti en nyt muista yhtään, mistä tätä luin, mutta siitä oli joku tutkimuskin, että joillain ihmisillä (muistaakseni useammin naisilla kuin miehillä) liikunta kasvattaa ruokahalua niin paljon, että se on itse asiassa este laihtumiselle. Joidenkin nälänsäätely vaan toimii niin. Mua lohduttaa paljon, kun tietää, etten ole ihan poikkeava tuossa suhteessa :)

    VastaaPoista