maanantai 8. lokakuuta 2012

Kisat.

ENpä eilen sitten saanut mitään aikaiseksi, väsytti vielä enemmän kuin kisojen jälkeen ja koko päivä oli ihan täynnä hoitamattomia asioita. Nyt on onneksi aikaa keskittyä tähän.

Perjantaina en saanut unta ennen puoltayötä, lauantaina oli herätys 04.45. Siitä lähdin viemään lapset hoitoon nuoremman lapsen kummitädille josta siirtyivät mummolaan ruoka-ajaksi. Lähdin siis parini Jaana Tannerin kanssa kohti Lepäävirtaa klo 05.15, matka sujui mukavasti höpötellessä ja perillä oltiin aivan liian aikaisin. Paikanpäällä siis "lämmiteltiin" pari tuntia ennen kuin suurinosa muista saapui edes paikalle.

Kun kisat pääsivät alkamaan ensimmäisenä vuorossa oli kivenheitto, jännitti ihan hurjasti vaikka olin alunperin kuvitellut että jos kisat alkavat kivenheitolla pääsen jännityksen yli koska luotin että kivenheitto on minulle vahvin laji (lähinnä siksi että monessa muussa tekniikat oli mulle hepreaa). Tulokseksi tuli 6.11m joka olikin naisten paras tulos. Painothan näissä kaikissa lajeissa voivat vaihdella kisakohtaisesti, muutenkin meno on mukavan rentoa niin että ensikertalainenkin uskaltaa hyvin osallistua.

Toisena lajina oli varsimoukarin heitto, tästäkin lajista pidin mutta 2/3 heitosta oli yliastuttuja ihan vain sen takia että olin liian innoissani ja unohdin peruuttaa heittokehästä pois. Tulokseksi tuli 13.90m ja olin parini jälkeen toisena. Kuten kuvasta näkyykin kaikki tietenkin pukeutuivat KILTTIIN jonka sai lainaksi paikanpäältä, kiltti olikin kiva lisä koska ilma oli aika kylmä ja vaikka mielestäni tottelin hyvin käskyä pukeutua lämpimästi niin kahdet housuta, kaksi paitaa, verkkatakki ja toppatakki olivat liian vähän.


Kolmantena lajina oli mun kauhunpaikka, yhden käden painon pituusheitto. Tässä lajissa pitikin osata hiukan tekniikkaa ja kuten jo tuolla ylempänä mainitsin niin mun koordinaatiokyvyllä mission impossible. Tulos oli 13.46m joka oli kolmas. Näistä heitoista mielestäni yksikään ei ollu yliastuttuja joten ei vo iselitellä edes sen piikkiin.

Neljäntenä lajina oli mun toinen ennakkosuosikki,yhdenkäden painon korkeusheitto. Tuota ketjun päässä killuvaa palleroa heitettiin siis kuvassa näkyvän riman yläpuolelle ja rimaa nostettiin jokaisen kierroksen jälkeen ja ne jotka eivät ylittäneet korkeutta kolmella yrityksellä tippuvat pois. Tässä lajissa tulokseni oli 350cm eli noin metrin korkeammalla kuin tuo rima kuvassa. Tämä oli myös ensimmäinen laji jota en jännittänyt kamalasti ja jonka tulokseen olin tyytyväinen, tai lähinnä olin tyytyväinen suoritukseeni vaikka tulos olisi ollut mikä.  Vielä kuvasta sen verran että kuulanhan olisi tarkoitus matkata suoraan ylöspäin kun mun heitto näyttää suuntautuvan ihan väärin.


Viimeisenä lajina olikin hirrensyöksy josta ei valitettavasti tullut kuvia. Otetaan siis naisille reilu 3m pitkä ja noin 15kg painava hirsi syliin pystysuunnassa ja pyritään heittämään se itsensä ympäri (pystysuunnassa) ja laskeutumaan mahdollisimman suorassa heittäjään nähden. Lainasin kuvan Highlandgames nettisivuilta jotta saatte hiukan mielukaa miltä laji näyttää. Miesten tukki painoi 60kg ja oli mielestäni noin 5m pitkä, siinä oli jo hiukan haastetta kaikille miehille ja minä en olisi varmaan saanut edes toista päätä ylös, saati sitten pysymään edes pystyssä ennen heittoa. Lopuksi vuorossa oli palkintojenjako jonka jälkeen suurinosa porukasta jäi ilmeisesti kisailemaan vielä yksilöllisesti kiventyönnössä  ja varsimoukarin heitossa. Meillä oli  kiire joten lähdimme kotimatkalle.  Miesten mestaruuden voittivat Jyrki Rantanen ja Yrjö Hämäläinen eli Team Heavy Events, miesten kilpailu olikin aika tiukka koska piste-ero oli 1 piste.

 Loppujenlopuksi voisin sanoa että kivaa oli ja voin suositella lajien kokeilemista kaikille koska kyse ei ole niinkään voimasta (naisilla), samalla saa raitista ilmaa, liikuntaa ja mukavaa tekemistä. Välineitäkin voi soveltaa ja heittää vaikka sopivan painoista kahvakuulaa


Sitten asiasta kukkaruukkuun. Mun laihdutus on hiukan retuperällä. En ole tehnyt mitään tyhmyyksiä mutta kyllä nyt on taas hetki kirjailtava kaikki ylös koska iltaisin on tullut syötyöä leipää, aamupala jäänyt toisinaan pois ja kasvisten määrä ruokailuissa pienentynyt. Ja taas huomaa että päähän alkaa putkahdella ajatuksia "puhdistuskuurista" jotta saisi tuon painon tippumaan nopeammin. Mikähän siinäkin on että vaikka tietää että tekee kaiken terveellisellä ja fiksulla tavalla niin siltikin haluaa tiputtaa sen 10kg viikossa (tämä ajatus siis suurimmasta pudottajasta jota en enää voi seurata). Voisin heittää itselleni ja tietenkin kaikille muillekkin haasteen. Aion harrastaa aerobista liikuntaa kahden viikon ajan päivitäin vähintään tunnin! Informoin tänne aina miten sujuu ja jos joku muu innostuu tekemään saman niin ilmoitelkaa niin tiedän etten kärsi yksin :) Parin viikon jälkeen näkeekin varmasti hyvin mikä vaikutus sillä aerobisella on painoon. 


5 kommenttia:

 1. Onnittelut voittajille!

  Tässä sulle lukuvinkki: http://k3fitness.fi/2012/10/mark-rippetoe-ja-suorat-sanat/

  Tulit heti mieleen, kun luin tuota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lukuvinkistä, kävinkin heti lukemassa sen läpi :) En tiedä mitä kohtaa ajattelit mutta mulle kolahti tuo yksinkertainen treeniohjelma ja pianoje lisäys joka treenikerralla. Sitä kipuahan mä olen sinne kaipaillut enemmän eli kokeiluun menee kunhan perehdyn paremmin.

   Poista
  2. Noo, en mitään tiettyä kohtaa vaan koko juttua, kun siinä puhuttiin just voimatreeniä aloittelevista treenaajista.
   Itse tunsin piston sydämessä, kun olen tämmönen vähän-mitä-sattuu harjoittelija eli vaikka periaatteessa mun tavoite on yksinkertaisesti nostaa enemmän penkistä niin treenaan siihen nähden aika epäoptimaalisesti, kun teen paljon bodaus-tyyppistä treeniä sekä aerobista.
   Toisaalta ehkä mun tärkein tavoite on kuitenkin olla onnellinen ja voida hyvin :)

   Poista
  3. Samainen pisto tuli mullekkin mutta heivasin sen koska ajattelin että tässä on vielä aikaa opetella treenaamaan oikein, ihan hakoteillähän mä olen mutta pikkuhiljaa :D

   Poista
 2. Kivalta kuulostivat nuo kisat :) Minulla ei ole mitaan tietoa tallaisista ennen, sinun blogista oppii aina uutta :)

  VastaaPoista