sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Päivänä jona aloin perehtymään kaikkeen mitä en tiedä

Nyt kun olen päässyt yli muutamasta jo pitkään mieltä askarruttaneesta kysymyksestä on aika siirtyä seuraaviin. Tämä päivä on mennyt hyvin pitkälti opiskellessa erilaisia asioita ruokavaliosta ja rasvasoluista. Joudun myös teroittamaan englannintaitojani koska kaikki tieto mitä rasvasoluista kaipaan on englanniksi. Sain kuitenkin selvitettyä muutaman asian joita olen miettinyt (niitäkin jo pidempään) eli sen miten rasvasolun rasva suhtautuu erilaisiin rasvoihin joita saa ravinnosta ja miten rasvasolu käyttäytyy tyhjentyessään. Aika monessa lähteessä (en löytänyt kuitenkaan mielestäni tarpeeksi luotettavia tutkimuksia jotta voisin luottaa lukemaani) sanotaan että kun rasvasolu tyhjenee täysin se vain kuolisi pois. Tämän johtopäättelisin tarkoittamaan sitä että ihokin palautuisi paremmin kuin jos niitä tyhjiä rasvasoluja jäisi. Tosin olen myös lukenut että rasvasolujen määrä pysyy vakiona joten lisäselvitys aiheeseen on paikallaan.

Tarkoituksenani oli kuitenkin etsiä tietoa siitä voiko "ulkopuolinen" syöty rasva edistää kehon rasvan sulamista ja sitä kautta edistää laihtumista. Tätäkin asiaa pitää lisätutkia mutta aiheesta löytyi kuitenkin ihan tieteellistä tutkimusta ja tähän mennessä olen tullut siihen tulokseen että kalarasvat edistäisivät tätä, samoin kuin kalarasvat auttavat kovan rasvan (viskeraalinen) hävittämistä. Se sellainen höttörasva ei ole terveydelle yhtä haitallista kuin kova rasva ja ainakin omalla kohdalla laihtuessa aluksi kokeillessa läskit olivat aika paljon kovempia kuin nykyään, olettaisin sen johtuvan ainakin osittain tyhjentyneistä rasvasoluista.

Ruokavaliokysymys onkin huomattavasti vaikeammin selvitettävä. Tutkimuksia ja tutkimustuloksia on lähes yhtä paljon kuin niiden tutkimusten rahoittajia. Esimerkkinä otin eilen selvää paleo - ruokavaliosta (lyhykäisyydessään "kivikautinen") jonka perään katsoin dokumentin nimeltä forks over knives. Ensimmäisessä suositellaan syömään suht paljon lihaa ja jälkimmäisen mukaan pitäisi syödä pelkästään kasvisruokaa koska liha aiheuttaa kasvaimia.   Tämän kaavion avulla kuitenkin näkee mielestäni suoraan missä on vika. Vihreä palkki kuvastaa (lihan, sokerin ja maitotuotteiden) käytettyä määrää 100 vuotta sitten yhden ihmisen ruokavaliossa vuoden sisällä ja punainen samaa asiaa sata vuotta myöhemmin). Aika selvää on että jos määrät ovat kasvaneet noin paljon niin johonkinhan sen energian on myös varastoiduttava.Sitten mun tämän päivän syömiset. Olen yrittänyt olla RENTO koska se on kaiken a ja o (tasapainon lisäksi). En ole laskenut kaloreita mutta tässä sisältö.

Aamupala: Kahvi+appelsiini
Lounas: Lammaskastike, porkkana, herne, lanttu, peruna, kananmuna, puolukka, ruisleipä ja margariini
Päivällinen: Jauheliha, herne, makaroni ja ketsuppi
Välipala: Omena
Iltapala: Palautusjuoma, appelsiini

Ruokamäärät ovat olleet sellaisia että vatsa on aika pitkään täysi ja ruokailuiden välissä ei ehdi tulemaan nälkä. Räpsäisin vielä kuvan Lounaasta (kuvassa ei ole koko määrä vaan otin kaikkea vähän lisää ja söin myös kananmunan)Edit: Piti vielä tulla kertomaan teilel että vihaan sitä että koko ajan pitää etsiä uusia treenivaatteita. Rakastan Flag nor failin vaatteita mutten tiedä paljon joudun varaamaan ylimääräistä rahaa mahdollisiin tullimaksuihin koska ne on tilattava jenkeistä.  Vähän paremmilla merkeillä joita myydään suomessa ei ole mun kokoja ja ovat ihan järkyttävän kalliita. Kaipaan vähän jotain vaihtelua adidaksen ja Raiskin vaatteisiin ja kaipaan myös vähän enemmän omantyylisiä treenivaatteita varsinkin jos kuntosalista tulee tässä lähitulevaisuudessa myös työpaikka.  Hyviä vaatemerkkiehdotuksia otetaan vastaan (ps. Tapoutilta löytyy mun mielestä kivoimman näköiset joita suomesta löydän mutten kehtaa käyttää niitä)

2 kommenttia:

  1. Heh, mä en ollut koskaan kuullutkaan noista sun mainitsemista merkeistä - piti googlettaa! Hienoja ovat, mut Puma on silti mun suosikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hipelöin tänään Puman vaatteita kaupassa ihan tän takia mutta ei siellä ollu kokoja, värit olis ollu kivat kyllä.

      Poista