keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Shoppailuvimma

Tänän sain vihdoin purkaa tammikuun kamalan työputken aiheuttaman stressin ja shoppailin ihan vaan shoppailun riemusta. Sain tilattua vaatteita sieltä flag nor faililta (ilmaiset postikulut!), kävin ostamassa myös ison läjän kaikenlaista "terveyshömppää"  kuten pakuria, smoothie mix nimistä jauhetta jossa on macaa, kaakaojauhetta, lucumaa, gojia, ja psylliumia lisäksi nokkos-mustikka jauhetta ja kooskosöljyä. Kotiin eksyi myös uusi blenderi jos vaikka saisi tehtyä smoothiet helpommin kuin sauvasekoittimella.

Rentoilu jatkuu edelleen, pyrin vain keskittymään siihen että syön terveellisesti ja nautin ruoasta. Koulutuksessa tajusin että vihaan ruokaa, se on oikeastaan aika surullista ja päätin saada siihenkin asiaan muutosta. Ruokailukertoja näyttäisi tulevan kolme (lounas, päivällinen+aamupala tai iltapala).Tänään en syönyt aamupalaa kun eilinen ilta meni vähän tukevammin syöden. Lounaskin oli vähän mitä sattuu koska shoppailut venyivät niin pitkän etten ehtinyt tekemään lounasta.

Lounas: jälkiuunipala, 1 avokado, raejuusto 200g, appelsiini, päärynä, 150g paholaisen lohta
Päivällinen: Uunilohi, parsakaali, bataatti
Iltapala: jugurtti, 1/2 avokado, smoothie mix, mustikka, pakuritee, whey 80%

Osa lounaasta:


Musta on jotenkin ihanaa että voin syödä nyt isompia annoksia kun syön harvemmin, siitä vain tulee parempi olo kun ruoan jälkeen ei enää tee mieli mitään. Edelleen jännittää se että en laske kaloreita mutta toisaalta pää yrittää sanoa että en mä voi mennä kaloreissa yli kun syön kolme kertaa. Edelleenkään nälkä ei ole tullut missään välissä ja olen osannut nauttia syömisestä ja ruoanlaitosta kun sitä ei tarvitse miettiä niin usein kuin ennen. Edelleen mulla olisi haaveissa se että voisin tulevaisuudessa syödä sen 5 ateriaa päivässä ja olla "normaali" ainakin siltä osin mutta ensin pitää keksiä syy siihen miksi vatsa on koko ajan täynnä jos syön suositusten mukaisin aikavälein, tai vaihtoehtoisesti olen joutunut syömään niin pieniä annoksia että kalorit jäävät ihan liian pieniksi. Olen miettinyt sitäkin miksi ajauduin aikoinaan siihen että söin ( ahmin) kerran vuorokaudessa ja muun ajan paastosin kun olisinhan voinut ahmia läpi päivän, ehkä sieltä samalta suunnalta löytyy syy siihen miksi en nyt pysty syömään normaalein väliajoin.

Sain eilen yhden jutun kokeiltavakseni. Teen ensin testiä ja jos tulokset näyttävät hyviltä pistän postauksen tulemaan. Tämän salaperäisen kirjoitelman syy oli se että musta on ihanaa kun aina välillä tulee vastaan ihmisiä jotka piristävät päivää tai viikkoa olemalla kilttejä tai mukavia ihan vieraille ihmisille <3

5 kommenttia:

 1. Ei 5 ateriaa päivässä ole mikään ehdoton hyvä juttu. Joillekin sopii syödä harvemmin, toisille useammin. Turha sitä on tavoitella, jos se ei itselle sovi.
  Facebookissa kiertää nyt just tämmönen linkki: http://authoritynutrition.com/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition/
  Tuollekin listalle on päässyt monta pientä ateriaa -väite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa vähän puuduttamaan tää mun ruokavaliovenkslailu mutta uskon että lopulta löytyy mulle se täydellinen (tai toivottavasti on jo löytynyt.

   Poista
 2. Joo, ei se kaikille sovi kuitenkaan se 5 aterian rytmi. Itse koen sen, että jos en syö 4-5 ateriaa päivässä, mulla tekee mieli syödä iltaisin paljon tai ylipäänsä jotain herrrrkullista. Mä veikkaisin itsellä sen johtuvan varmaan siitä, että verensokeri ei pysy tasaisena --> makean/herkunhimo. Kun syön usein ja vähän, siitä seuraa se itsellä ettei tee mitään ylimääräistä mieli ja olo on hyvä ja energinen. Joillakin varmaan se verensokerin heittely tekee sen, että se 3 ateriaa päivässä ei vaan sovi.

  Aikoinaan tuli syötyä vain 1-2 ateriaa päivässä ja ne oli jo kooltaan aika runsaita, vaikka tuskin kalorit meni yli. Ruoka vaan laadultaan ihan täyttä kuraa, ja se että söi noin johti velttoon ja väsyneeseen oloon ----> ja tässä ollaan +40kg ylipainoa. :( joten en itse kyllä lähde enää tolle tielle, koskaan. 3 ateriaa tosin on jo eri asia.

  __________________________________
  pieninaskelintulevaan.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä olis mutuen selventävä asia siihen miksi mulla ennen toimi toi 5 ateriaa päivässä paremmin. Mulla oli ongelmia sokereiden kanssa. Nykyään ei ole niin ei tule siltä suunnalta tarvetta syödä tietyin väliajoin.

   Poista
  2. No se on aika iso osa kaikkea se verensokerinki heilahtelu :D Makeanhimo ja muukin selittyy sillä yms. :D Ja niin paljon kun sekin aiheuttaa sit taasen... Mut just se, et jos ongelmia ei oo, niin 3 ateriaa päivässä jos tuntuu hyvältä niin se on varmaan sillon just sulle hyvä :) Älä vaan pelkää lähtee sit muuttamaan sitä uudelleen jos jotain ilmenee!


   ___________________________________
   pieninaskelintulevaan.blogspot.com

   Poista